\section{Úvod}
Tento dokument popisuje statický svět hry \textbf{Forged in Lies}.
V dalších kapitolách postupně nastíníme, jak jsme vše plánovali, co jsme udělali
a jak bychom rádi postupovali dál.
Než se však dostaneme ke konkrétním scénám, rádi bychom popsali naší hru.

\subsection{Popis hry}
Forged in Lies je \textit{Rogue-like} hra, která se odehrává v alternativním
světě Steampunk, kdy se společnost dostala na pokraj své existence,
díky pokroku v oblasti kybernetiky a robotů.
Základní myšlenkou  hry je tak souboj mezi mužem a strojem (\textit{Man vs Machine}).
Hráč ovládá postavu samuraje, který se ve světě objevil jako spasitel.
Jeho souboj se stroji však není jednoduchý a postupem času zjišťuje
tajemství lidí, kteří s ním přežívají ve společném středisku.

Naší inspirací je v tomto hra \textbf{Loot River}\cite{LootRiver}, která
spadá do podobné kategorie.
Hlavní mechanika, která nás zaujala, je možnost pohybu avatara po různě tvarovaných
platformách.
My bychom tuto myšlenku rádi použili a dali možnost hráči využívat platformy
na různé způsoby.
Jejich využití vidíme jednak v soubojích proti strojům, ale také při řešení
různých hádanek, které musí hráč vyřešit, aby se posunul v levelu dále.

I když je to v částečném rozporu her typu \textit{Rogue-like}, rozhodli jsme
se, že zatím naše levely nebudou procedurálně generovaný, ale že si je
připravíme dopředu. Tím si pohlídáme lépe hlavolamy, ale taky si ušetříme
práci, kterou můžeme věnovat někde jinde. Od \textit{Rogue-like} her se
bude Forged in Lies také trochu lišit tím, že použijeme jakýsi "hub",
který bude sloužit pro vylepšování avatara, poznávání světa, ale i pro
některé úkoly.

\subsection{Vizuální stránka}
Naší hru jsme se rozhodli pojmout trochu netradičně, a tak jsme vybrali
tzv. "2.5D" grafiku.
V praxi to znamená, že se pokusíme vymodelovat 3D svět, do kterého zasadí
2D sprites - pro hráče, NPC a nepřátele.
Věříme, že tento netradiční přístup může zaujmout.