\section{Postavy}
Jak už jsme zmiňovali na začátku, náš vizuál bude trochu jedinečný.
Zatímco scény a objekty v nich jsou 3D, postavy všeho druhu (hráč, nepřátelé,
NPC) budou 2D.
Toto rozhodnutí se může někomu zdát zvláštní, ale my věříme, že tento
vizuál může naší hře velmi pomoct.

\subsection{Hráčská postava}
Hráčská postava ja samuraj, který se nedopatřením ocitl ve Steampunk světě
a chce se z něho dostat ven.
Aby se mu to povedlo, musí pomoct lidem, kteří jsou utlačování stroji, které
se chopili moci.

\subsection{Nepřátelé}
Jak už je patrné z úvodního odstavce, naši nepřátelé budou primárně roboti,
kteří dokázali v alternativním světě ovládnout celý svět.
Jedná se o roboti různých typů a vzhledu.
Každý z nich má trochu jinou náturu, způsob chování, útoky, atd.

\subsection{NPC}
Prakticky všechna NPC se budou nacházet ve třetí scéně - v hubu. Stěžejním
NPC je obchodník (návrh níže), který kromě prodávání vylepšení a jiných,
poskytne hráči taky příběh a úkoly.
Další plánovné NPC je nepříklad hospodský, nebo i lidé, které se podaří
zachránit během nějakého levelu a pak bude možnost je potkávat a interagovat
s nima v hubu.

\newpage

\subsection{Ukázky}

\begin{figure}[h]
    \centering
    \includegraphics[width=0.32\textwidth]{images/character-concept-art-01}
    \caption{První návrh postavy samuraje}
    \label{fig:character-01}
\end{figure}

\vfill

\begin{figure}[h]
    \centering
    \includegraphics[width=0.65\textwidth]{images/character-concept-art-02}
    \caption{Vybarvený návrh samuraje}
    \label{fig:character-02}
\end{figure}

\begin{figure}[h]
    \centering
    \includegraphics[width=0.2\textwidth]{images/character-concept-art-03}
    \caption{Sprite samuraje použitelný ve hře}
    \label{fig:character-03}
\end{figure}

\begin{figure}[h]
    \centering
    \includegraphics[width=0.5\textwidth]{images/enemy-concept-art-01}
    \caption{Concept art pro training dummy}
    \label{fig:enemy-01}
\end{figure}

\begin{figure}[h]
    \centering
    \includegraphics[width=0.5\textwidth]{images/enemy-concept-art-02}
    \caption{Concept art pro dva nepřátelské roboty}
    \label{fig:enemy-02}
\end{figure}

\begin{figure}[h]
    \centering
    \includegraphics[width=0.5\textwidth]{images/enemy-concept-art-03}
    \caption{Concept art pro větší robotickou jednotku}
    \label{fig:enemy-03}
\end{figure}

\begin{figure}[h]
    \centering
    \includegraphics[width=0.4\textwidth]{images/npc-concept-art-01}
    \caption{Concept art pro obchodníka v hubu}
    \label{fig:npc-01}
\end{figure}
\begin{figure}[h]
    \centering
    \includegraphics[width=0.15\textwidth]{images/npc-concept-art-02}
    \caption{Sprite pro obchodníka v hubu}
    \label{fig:npc-02}
\end{figure}
