\section{Druhá scéna}
Druhá scéna bude oproti té první daleko větší.
Hráče bychom v této scéně chtěli seznámit se soubojem s opravdovými
nepřáteli, nikoli jen s cvičným panákem.
Kromě toho bychom mu zde rádi ukázali pohyb pomocí platforem a také
první z mnoho hádanek, které bude muset vyřešit.
Chceme nové mechaniky hráči dávat postupně a nezasytit ho s nima
hned během prvních scén. Tato scéna se bude odehrávat na dvou částí:
první z nich je ostrov, na kterém se nachází budova, ve které se právě
samuraj probudil, druhá část bude továrna, ve které narazí na
první robotické nepřátele.

\subsection{Návrh scény}

\begin{figure}[h]
    \centering
    \includegraphics[width=0.75\textwidth]{images/scene-02-game-design-01}
    \caption{Game design pro druhou scénu - celkový pohled na všechny části}
    \label{fig:scene-02-gd-01}
\end{figure}

Na prvním obrázku můžete vidět pohled na celou scénu a její rozložení.
Jsou zde patrné obě části a je zde naznačené klíčové spojení ostrova
s továrnou. Právě zde dojde k prvnímu kontaktu s naší mechanikou platforem,
kdy se bude muset hráč dostat z ostrova do továrny.
Je v plánu nějaká vizuální oblast (mlha), která hráči naznačí, že je
na špatné cestě.

\begin{figure}[h]
    \centering
    \includegraphics[width=0.75\textwidth]{images/scene-02-game-design-02}
    \caption{Game design pro ostrov v druhé scéně}
    \label{fig:scene-02-gd-02}
\end{figure}

Na druhém obrázku v této sekci je detailnější game design ostrova.
Kromě základních věcí, jako je budova, ze které hráč vyjde, a molo
s platformou, se zde nachází pohozené mechanické součástky.
Tohle slouží k navození atmosféry.
Cesta pomůže hráči tím, že mu ukáže, jakým směrem se má vydat.
Po nástupu na molo se hráč pomocí pokynu přesune do další části.

\begin{figure}[h]
    \centering
    \includegraphics[width=0.75\textwidth]{images/scene-02-game-design-03}
    \caption{Game design pro továrnu v druhé scéně}
    \label{fig:scene-02-gd-03}
\end{figure}

Třetí obrázek popisuje samotnou továrnu.
Zde dojde k prvnímu kontaktu s nepřítel, což je naznačeno růzovými panďuláky.
Vzhledem k tomu, že se jedná o první souboj, budou se zde nacházet pouze
jednodušší, aby hráč nebyl odrazen hned na začátku.

Kromě nepřátel se zde bude nacházet velké množství assetů (na obrázku červená
barva), které budou utvářet celé prostředí továrny.
I tady bychom rádi měli skryté úryvky z deníku (na obrázku vyznačeni zelenou),
které budou vypřávět vedlejší příběh.
Stežejní část by se měla nacházet přibližně v polovině.
Zde by měla být první hádanka za pomocí platforem.

\begin{figure}[h]
    \centering
    \includegraphics[width=0.6\textwidth]{images/scene-02-game-design-04}
    \caption{Game design pro hádanku v továrně}
    \label{fig:scene-02-gd-04}
\end{figure}

Poslední obrázek v této sekci je náčrt hádanky.
První hádanku jsme koncipovali velmi jednoduchou.
Jde nám primárně o to, aby se hráč seznámil s tím, že v naší hře budou
všemožné hádanky.
Tato hádanka ve finální verzi nemusí mít tuto podobu, jde nám spíš o to,
co by se v ní mělo stát.
Rádi bychom měli tři barevné místa a tři barevné plarformy.
Úkolem hráče tak bude dostat platformu na správné místo.
Po splnění se hráčit otevře brána, která mu bránila jít dále.

\subsection{Concept Art}
Oproti Concept Art v minulé scéně tady nemáme tolik obrázků.
K návrhům a k realizaci této scény jsme přistoupili odděleně
a tak uvidíte obrázky k jednotlivým částem zvlášť.

\begin{figure}[h]
    \centering
    \includegraphics[width=0.6\textwidth]{images/scene-02-concept-art-02}
    \caption{Návrh modelu ostrova}
    \label{fig:scene-02-ca-01}
\end{figure}

\begin{figure}[h]
    \centering
    \includegraphics[width=0.6\textwidth]{images/scene-02-concept-art-01}
    \caption{Concept art továrny}
    \label{fig:scene-02-ca-02}
\end{figure}