\section{První scéna}
První scénu jsme pojali jako probuzení hráče v neznámém 
prostředí.
Pomocí dialogů bychom mu rádi představili ovládání postavy, dát mu prostor
projít si celou místnost, vyzkoušet interakci s okolním světem a také zjisti,
jakým způsobem funguje combat v naší hře.
Po tomto seznámení by byl vyveden ven pomocí dveří, čímž by se dostal do
další scény.

\subsection{Návrh scény}
V této sekci popíšeme postupně návrhy k první scéně.
Ze začátku je určitá abstrakce a spíše pohled na to, co se má ve scéně dít.
Tento návrh je poté následován Concept Art a na závěr je ukázka scény ze hry.

\begin{figure}[h]
    \centering
    \includegraphics[width=0.75\textwidth]{images/scene-01-game-design}
    \caption{Game design pro první scénu}
    \label{fig:scene-01-gd}
\end{figure}

Na prvním obrázku můžete vidět prvotní návrh na to.
Jak už bylo zmíněno, spíš než o vizuální pohled nám v tomhle náčrtku šlo o
funkčnost a co  se tady má dít, což je dokládáno popiskem daných věcí.
Představa je taková, že se hráč objeví u postele a pomocí zadání úkolu bude
vyzván k tomu, aby si vyzvedl katanu, kterou má ve skříni.
Tím bude jednak seznámený s pohybem avatara (klasické WASD) a následně s
možností interakce s jiným objektem a získáním věci do inventáře.
Uprostřed místnosti bude připraven panák, pomocí kterého se hráč může
seznámit s bojem ve hře.

V dolní části scény je plánovaný stůl, ne kterém bude útržek z deníku
neznámé osoby.
Pomocí těchto zápisků bychom rádi vyprávěli příběh a tím odkrývali tajemství.
Hlavní příběh však bude vyprávěn i tak pomocí dialogů v různých scénách.

\subsection{Concept Art}
Po návrhu toho, jak by daná scéna mohla vypadat přišla řada na grafiky.
Ty se nejdříve rozhodli udělat už umělectější návrh a pak připravili
3D model, který se jim poté povedlo vložit do našeho projektu v Unreal
Engine.

\begin{figure}[h]
    \centering
    \includegraphics[width=0.75\textwidth]{images/scene-01-concept-art-01}
    \caption{Návrh první scény}
    \label{fig:scene-01-ca-01}
\end{figure}

\begin{figure}[h]
    \centering
    \includegraphics[width=0.75\textwidth]{images/scene-01-concept-art-02}
    \caption{Model první scény}
    \label{fig:scene-01-ca-02}
\end{figure}

\begin{figure}[h]
    \centering
    \includegraphics[width=0.75\textwidth]{images/scene-01-concept-art-03}
    \caption{Model první scény v UE}
    \label{fig:scene-01-ca-03}
\end{figure}